Шефът на националната полиция на Еквадор каза, че властите са арестували

...
Шефът на националната полиция на Еквадор каза, че властите са арестували
Коментари Харесай

Арестуваха въоръжените, щурмували телевизия в Еквадор

Шефът на националната полиция на Еквадор сподели, че властите са арестували всички въоръжени мъже, които са нахлули в телевизионно студио по време на предаване онлайн във вторник и са заплашили личния състав, оповестява АП.

Командирът на полицията Сезар Сапата сподели пред телевизионния канал Teleamazonas, че служителите са иззели оръжията и експлозивите, които маскираните са носели със себе си. Той не посочи какъв брой души са арестувани.

" Случилото се би трябвало да се преглежда като терористичен акт ", сподели Сапата.

Каналът е излъчвал нападението онлайн най-малко 15 минути преди сигналът да бъде прекъснат.

Часове по-рано еквадорските управляващи потвърдиха серия от офанзиви в страната, в това число детонации и похищение на няколко служители на реда.

Полицията заяви, че четирима чиновници са били отвлечени в понеделник вечерта и са изчезнали, един в столицата Кито и трима в град Кеведо.

Отделно са задържани двама души за владеене на експлозиви и като заподозрени в най-малко едно от нападенията в южноамериканската страна.

Правителството не сподели какъв брой офанзиви са регистрирани общо, само че локалните медии оповестиха за няколко, в това число някои в северните градове, където бяха подпалени транспортни средства, и други в Кито, в това число детонация близо до къщата на президента на Националното правораздаване Съдебна зала.

Припомняме, че най-малко 7 еквадорски служители на реда са били отвлечени от нарушители, а в няколко града имаше детонации. Властите не са показали причина за нито една от детонациите и никой не е поел отговорност.

Това се случва ден, след като президентът Даниел Нобоа разгласи 60-дневно изключително състояние. Това е инструмент, употребен от неговия предходник с дребен триумф. Той разрешава на армията да патрулира, в това число в пандизите, и определяйки народен вечерен час.

Мярката беше въведена в отговор на бягството на Адолфо Масиас, водач на незаконната тайфа " Лос Чонерос ", от пандиза, където той излежаваше 34-годишна присъда, и произшествия в шест пандиза, в това число взимане на надзиратели за заложници.

Нобоа сподели, че няма да договаря с " терористи ", а държавното управление упрекна за скорошните инциденти на принуждение в пандизите проекта на президента да построи нов затвор с висока степен на сигурност и да трансферира арестуваните водачи на банди.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР